Uitfaseringsregeling

Sinds 28 mei 2013 kunnen websites worden getoetst op WCAG 2.0 / Wegrichtlijnen 2.
Omdat veel website-eigenaren zich op dat moment nog richtten op het voldoen aan Webrichtlijnen versie 1, is een overgangsperiode afgesproken tot en met 31 december 2014.

Dit betekent, dat websites vanaf 1 januari 2015 websites niet langer geïnspecteerd kunnen worden op Webrichtlijnen versie 1. Deze versie wordt namelijk niet langer onderhouden.  

Voor website-eigenaren die in 2014 een Waarmerk drempelvrij.nl hebben behaald op basis van Webrichtlijnen versie 1 verandert er in eerste instantie niets. Hun Waarmerk blijft vanaf de inspectiedatum gewoon een jaar geldig. Na afloop van dat jaar moet de website echter voldoen aan WCAG 2.0 / Webrichtlijnen 2 om het Waarmerk te behouden. Deelnemende website-eigenaren die problemen voorzien bij de overstap van versie 1 naar versie 2, kunnen contact opnemen met hun inspectie-instelling.

Voor nieuwe deelnemers geldt dat hun website vanaf 1 januari 2015 moet voldoen aan de eisen van WCAG 2.0 / Webrichtlijnen 2 om het Waarmerk drempelvrij.nl te verkrijgen.