Terug naar nieuwsoverzicht

WCAG 2.0: nieuwe standaard voor toegankelijkheid

Op 11 december 2008 heeft W3C haar nieuwe standaard voor toegankelijkheid - WCAG 2.0 - gepubliceerd. Websites die op basis van deze standaard gebouwd worden, sluiten nog beter aan bij de wensen van gebruikers, in het bijzonder gebruikers met een beperking en senioren.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe standaard is gebruik gemaakt van kennis en feedback van gebruikers uit de hele wereld. WCAG 2.0 is niet alleen een verbetering van versie 1, maar ook toepasbaar op volgende generatie technieken en technologie voor het web. Met WCAG 2.0 kan nauwkeuriger worden getest en de nieuwe standaard geeft ook webbouwers meer flexibiliteit en mogelijkheden tot innovatie.

WCAG vormt de basis van het normdocument Webrichtlijnen en het Waarmerk drempelvrij.nl. De nieuwe standaard wordt in de komende tijd in dit document verwerkt. Voor de deelnemers aan de drempelvrijtoetsing maakt de nieuwe norm geen verschil.

W3C heeft direct diverse ondersteunende materialen uitgebracht, waaronder een korte presentatie, uitleg en voorbeelden van toepasbaarheid.

De officiële vertaling van de Nederlandse versie van WCAG 2.0 wordt geleid door de Stichting Accessibility. Belanghebbenden die aan deze vertaling mee willen werken kunnen zich richten tot Eric Velleman via info@accessibility.nl onder vermelding van vertaling WCAG 2.0.

Voor meer informatie www.w3.org.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief