Terug naar nieuwsoverzicht

Twee sterrenlogo voor Stichting drempelvrij.nl

Net als andere websites wordt ook de website van Stichting drempelvrij.nl jaarlijks geïnspecteerd. Tot nu toe werd daarbij gekozen voor een inspectie op Webrichtlijnen, Hiermee koos de Stichting voor de standaard die gold voor de Nederlandse (semi)overheid.

Ook nu kiest de Stichting voor de standaard die geldt voor de Nederlandse (semi)overheid.
Sinds december 2016 is in Nederland de Europese richtlijn, EN 301 549, van kracht. Daarmee vervalt Webrichtlijnen, drempelvrij niveau 3. In EN 301 549 is onder andere WCAG 2.0 AA volledig opgenomen. Voor deze inspectie geldt het drempelvrij.nl niveau 2 met het logo met twee sterren.

In 2017 zal Webrichtlijnen worden uitgefaseerd en zal drempelvrij.nl de consequenties van Europese Richtlijn EN 301 549 voor de inspectie nader vorm en inhoud geven. Informatie hierover zal op de website worden geplaatst onder www.drempelvrij.nl/over-het-waarmerk/waarmerk-2/over-wcag-20.

De Europese richtlijn zal naar verwachting worden omgezet in de wet Generieke Digitale Infrastructuur (GDI). Deze wet wordt eind 2018 verwacht. Daarmee wordt digitale toegankelijkheid een wettelijke verplichting.

Uw website ook toegankelijk voor 2018? Stichting drempelvrij.nl adviseert u graag.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief