Terug naar nieuwsoverzicht

Toegankelijkheidsregister: vind snel een toegankelijke e-dienstverlener!

In 2016 wordt het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd. Dit betekent dat digitale toegankelijkheid de norm wordt. Wacht niet op de wetgeving, maar zorg nu al voor een toegankelijke website of webapplicatie!

Foto Dick Sijtsma: Een hobbelig, ontoegankelijk patroon, met licht aan de horizon

Toegankelijke websites en webapplicaties zijn sneller, gemakkelijker aan te passen en beter vindbaar in zoekmachines. Ze zijn gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. Dit levert al gauw 25% meer bezoekers op, die snel en zelfstandig de juiste informatie kunnen vinden en van uw diensten gebruik kunnen maken. Alleen maar voordelen dus.

Logo ToegankelijkheidsregisterMaar niet iedereen heeft de kennis om zelf een toegankelijke website of webapplicatie te bouwen. En waar vindt u zo snel een betrouwbare partner die dit wel kan? Daarvoor is er vanaf deze week het Toegankelijkheidsregister. Daarin zijn digitale dienstverleners opgenomen, die aantoonbaar toegankelijke diensten en producten kunnen leveren.

Het Toegankelijkheidsregister wordt beheerd door de Stichting Toegankelijkheidsregister, een initiatief van de Stichting drempelvrij.nl.

Voor meer informatie: www.toegankelijkheidsregister.nl

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief