Terug naar nieuwsoverzicht

Roermond is van iedereen

Op 18 februari jl. ontving de gemeente Roermond het waarmerk drempelvrij.nl uit handen van Fini de Paauw, voorzitter van de stichting drempelvrij.nl.

Wethouder Marianne Smitsmans is blij met het waarmerk. ‘Roermond staat voor een inclusieve en toegankelijke samenleving, waarin iedereen mee moet kunnen doen. Met deze stap hebben we opnieuw een drempel geslecht.’ Wethouder Frans Schreurs sluit zich bij haar aan: ‘Dit is een belangrijke impuls voor onze online dienstverlening: die wordt nu nog laagdrempeliger. Zowel voor mensen met, als voor mensen zonder beperking.’

Foto van de uitreiking van het certificaat van het waarmerk drempelvrij.nl in het gemeentehuis in Roermond

Om een toegankelijke website te maken, heeft webmaster Henri Gubbels nauw samengewerkt met onder andere het Gehandicapten Platform Roermond en de Seniorenraad Roermond. Vertegenwoordigers van deze en andere Roermondse overlegorganen en belangenorganisaties waren aanwezig bij de feestelijke uitreiking van het certificaat. Mede dankzij hun adviezen over inrichting, toegankelijkheid en leesbaarheid is de site nu optimaal te gebruiken met alle apparaten. Dus ook met technische hulpmiddelen die gebruikt worden door bezoekers met beperkingen. Zo zijn het kleurgebruik en de leesbaarheid geoptimaliseerd. De lettergrootte is aanpasbaar en de kleurkeuze zorgt overal voor voldoende contrast.

De website van de gemeente Roermond is geïnspecteerd en goedgekeurd op WCAG 2.1 niveau A en AA en voldoet daarmee zowel aan de Nederlandse als de Europese richtlijnen.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief