Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe website provincie Overijssel drempelvrij

Commissaris van de Koning van Overijssel Ank Bijleveld nam vandaag het ‘waarmerk drempelvrij 2’ in ontvangst voor de provinciale website www.overijssel.nl. Daarmee voert Overijssel als eerste provincie in Nederland het groene logo als bewijs dat alle bezoekers – ook visueel en auditief gehandicapten – de website goed kunnen gebruiken.

Het waarmerk is voor de provincie een volgende stap in de verbetering van de digitale dienstverlening die de afgelopen maanden zijn beslag heeft gekregen in een vernieuwde website. Aan de hand van een uitgebreid gebruikersonderzoek in 2013 zijn website en de techniek er achter sterk gemoderniseerd. En dat is te merken aan:

  • Betere en actuele informatie
  • Goede toegang met tablets en smartphone
  • Een uitgebreide loketfunctie en toptaken voor direct zaken doen
  • Een verbeterde zoekmachine
  • Duidelijke menu’s die direct overzicht geven van onderliggende pagina’s

Provincie zet in op e-dienstverlening

Het verbeterde overijssel.nl en het waarmerk drempelvrij maken onderdeel uit van een grootschalig programma e-Dienstverlening waarmee de provincie haar klanten online zo goed mogelijk wil bedienen. Hiermee werkt de provincie naar een situatie waarin inwoners en bedrijven hun zaken met de provincie volledig digitaal kunnen regelen. Het programma zorgt onder meer voor de digitale formulieren op overijssel.nl waarmee vergunningen en subsidies via internet aangevraagd kunnen worden. Ook kunnen inwoners online milieuklachten en meldingen afhandelen.

Waarmerk en webrichtlijnen

Overheidsinstanties zijn verplicht de Webrichtlijnen te hanteren voor hun online communicatie om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen toegang hebben tot de overheidsinformatie. In de praktijk komt het er op neer dat een onafhankelijke partij de hele site jaarlijks op toegankelijkheid beoordeelt waarna bouwers en redacteuren de verbeteringen uit de scan op de site doorvoeren. Stichting Accessibility, leverancier InfoProjects en de webredactie van overijssel.nl hebben de afgelopen maanden alle pagina’s, links en documenten doorgelopen om het hoogste niveau 3 te bereiken.

Logo provincie Overijssel

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief