Terug naar nieuwsoverzicht

Microsoft op zoek naar beste website voor mensen met een functiebeperking

Maak het beste ontwerp voor www.drempelvrij.nl en win 2000 euro, Rock my website

Bron: Microsoft website

Schiphol-Rijk - Microsoft Nederland organiseert een wedstrijd voor de bouw van een website voor de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. Met behulp van Expression Web, de nieuwe professionele designtool van Microsoft, kan eenvoudig een website worden gemaakt die toegankelijk is voor alle bezoekers, in bijzonder voor mensen met een functiebeperking en ouderen. De wedstrijd onder de naam 'Rock my website' is speciaal bedoeld voor webdesigners en studenten, maar iedereen mag meedoen.

Het waarmerk drempelvrij.nl is het kwaliteitsmerk waarmee toegankelijke websites in Nederland worden aangeduid. Wanneer een website voldoet aan de eisen van de stichting mag deze site het waarmerk (een groen logo) dragen. Marijke van Grafhorst van drempelvrij.nl:

"Nog steeds zijn veel sites niet te gebruiken door bezoekers met een functiebeperking en ouderen. Dat is zonde, vooral omdat het gemakkelijk is daar wat aan te doen als je tijdens het ontwerpen erbij stilstaat."

In het programma Expression Web wordt rekening gehouden met toegankelijkheid. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen het internet op kan," zegt Mark Voermans van Microsoft, "en met deze wedstrijd willen we benadrukken dat het maken van zo'n site gemakkelijk is."

Het winnende ontwerp wordt de nieuwe website van drempelvrij.nl. Daarnaast krijgt de winnaar een geldprijs van tweeduizend euro. De tweede prijs is een bedrag van duizend euro. Er is ook een extra prijs voor de meest innovatieve en toegankelijke functionaliteit: een Xbox 360 pakket.

De jury bestaat uit professionele ontwerpers uit het bedrijfsleven (Lost Boys, Wunderman en Mirabeau). Daarnaast zitten Eric Velleman namens drempelvrij.nl en Martin Tirion namens Microsoft in de jury.

Op 8 mei heeft de aftrap plaatsgevonden. De uiterste inzenddatum is 7 juni 2007. De winnaars worden bekend gemaakt op 14 juni tijdens de Developer Days van Microsoft in de RAI in Amsterdam. Meer informatie en inschrijven via www.rockmywebsite.nl.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief