Terug naar nieuwsoverzicht

Keurmerk drempelvrij voor www.flevoland.nl: jongste provincie geeft duidelijk signaal

De nieuwe website van provincie Flevoland voldoet aan de webrichtlijnen voor overheidssites. Flevoland is de tweede provincie die dit keurmerk heeft. Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft het keurmerk overhandigd gekregen van de heer Matt Poelmans, vicevoorzitter en secretaris van Stichting drempelvrij.nl. De website van provincie Flevoland voldoet aan het hoogste niveau, oftewel 3 sterren.

Het keurmerk is bedoeld voor iedereen die zijn website aantoonbaar toegankelijk heeft gemaakt voor verschillende devices, computers en mensen met een beperking. Het keurmerk kent verschillende niveaus. Gedeputeerde Rijsberman: 'We hebben hard gewerkt om te voldoen aan de webrichtlijnen. Onze nieuwe website is helder, aantrekkelijk en biedt een goede dienstverlening. Ook in de toekomst blijven we werken aan een drempelvrije website.'

Op de foto ontvangt gedeputeerde Michiel Rijsberman het certificaat uit handen van de heer Matt Poelmans, vicevoorzitter van de Stichting drempelvrij.nl

Een drempelvrije site helpt bezoekers met een visuele, auditieve, verstandelijke of motorische beperking. Maar ook mensen met kleurenblindheid, dyslexie of mensen die Nederlands als tweede taal spreken. Daarnaast kunnen toegankelijke websites door zoekmachines beter “gelezen” worden. Zo kunnen bezoekers zonder problemen de informatie vinden op de website. Drempelvrije websites zijn goed te bekijken in alle browsers en ook op tablets en smartphones.

Het keurmerk wordt uitgereikt na inspectie van de website door een officiële inspectie-instelling en blijft een jaar geldig.

Bekijk de website op www.flevoland.nl

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief