Terug naar nieuwsoverzicht

Forum Standaardisatie zoekt experts!

In december 2010 is versie 2 van de Webrichtlijnen norm bij het Forum Standaardisatie aangemeld. Het Forum roept iedereen met verstand van zaken op zich te melden voor een toetsing. Dit is een onderdeel van de procedure om toegevoegd te worden aan de lijst met open standaarden. In de tweede helft van januari 2011 komt een expertgroep bijeen. De verwachting is dat de experts in een enkele bijeenkomst (van ongeveer vier uur) in staat zijn om de standaard te beoordelen.

De expertgroep zal worden samengesteld met experts van verschillende disciplines, zowel inhoudelijke experts met detailkennis van de standaard, als experts/adviseurs die kunnen overzien wat de impact van invoering is. Er zijn ook experts nodig die verschillende doelgroepen vertegenwoordigen, waaronder gebruikers bij overheden of bedrijven, adviseurs en leveranciers van producten die aan de standaard moeten voldoen.

Het Forum Standaardisatie nodigt iedereen uit die zich herkent in bovenstaand profiel om deel te nemen aan de expertgroep. U kunt zich aanmelden voor deelname aan deze expertgroepen door een e-mail te sturen naar openstandaarden@logius.nl. Verwoord in uw e-mail wat uw betrokkenheid is bij de standaard en wat uw bijdrage in de expertgroep zal kunnen zijn. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de verdeling over disciplines en doelgroepen, maakt het Forum Standaardisatie een selectie uit de aanmeldingen.

Meer informatie:

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief