Terug naar nieuwsoverzicht

Feestelijke uitreiking van waarmerken tijdens het MKB-seminar van 21 september 2005

Scapino - de eerste toegankelijke webwinkel in Nederland

Overhandiging Waarmerk door Jan Troost aan delegatie van ScapinoOp 21 september heeft Jan Troost, voorzitter van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl, tijdens het seminar voor ondernemers in het MKB het Waarmerk uitgereikt aan schoenenretailer Scapino voor haar nieuwe webwinkel. De webwinkel, die door Scapino wordt gezien als de opening van het 218e filiaal, biedt klanten de mogelijkheid om kennis te nemen van het actuele assortiment en artikelen te bestellen.

Bij de inrichting en opzet van de webwinkel is van meet af aan rekening gehouden met de richtlijnen waaraan een toegankelijke website moet voldoen. Hiermee is de webwinkel 24 uur per dag toegankelijk voor iedereen, inclusief voor mensen met een functiebeperking en senioren.

Scapino beschouwt de webwinkel als een surplus in de dienstverlening, waarmee de schoenengigant wederom een belangrijke stap zet in het kader van sociaal-maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

SNS bank verlegt de drempel van toegankelijkheid voor online mobiel bankieren

Overhandiging Waarmerk door Jan Troost aan delegatie van ScapinoTijdens het MKB seminar op 21 september jl. heeft de SNS bank het Waarmerk drempelvij.nl ontvangen voor de internetsite om online mobiel te bankieren.

Deze site voldoet weliswaar aan de richtlijnen van toegankelijkheid, maar de digipas, een hardware apparaat dat noodzakelijk is voor een veilige uitwisseling van codenummers, nog niet. Voor slechtzienden is al een digipas met een opschaling beschikbaar; momenteel is voor blinden nog geen technische oplossing gerealiseerd waarmee zij in staat zijn volledig zelfstandig mobiel te bankieren.

Nu de site toegankelijk is, ook voor mensen met een functiebeperking en senioren, rest de SNS bank de taak om ook deze laatste drempel tot het volledig online mobiel bankieren te slechten. En daarmee zal pas echt voor iedereen een nieuwe fase van online mobiel bankieren aanbreken.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief