Terug naar nieuwsoverzicht

Eric Velleman: Ontoegankelijkheid gemeentesites organisatorisch probleem

Stichting drempelvrij.nl feliciteert van harte dr. Eric Velleman die op 6 december jl. promoveerde aan de Universiteit Twente met het proefschrift ‘De implementatie van standaarden voor toegankelijkheid door Nederlandse gemeenten’.
Het promotieonderzoek werd onder andere mede mogelijk gemaakt door Bartiméus, een van de initiatiefnemers van het waarmerk drempelvrij.nl.

In het onderzoek werden in de afgelopen 3 jaar de websites van 69 van de 380 gemeenten gecheckt aan de hand van de 38 richtlijnen waar iedere overheidsorganisatie wettelijk aan moet voldoen. Hoewel de meeste websites aan meer criteria voldeden, voldeed geen enkele website aan alle criteria. Sinds zijn onderzoek voldoet een aantal gemeenten wel, zie Register Waarmerkdragers.

Dr. Velleman, wetenschappelijk directeur bij Stichting Accessibility, deed onderzoek naar de oorzaken. Zijn conclusie is dat het een organisatorisch en geen technisch probleem is. De uitkomsten van zijn onderzoek zullen mede de basis vormen voor een aanpassing van de bestaande waarmerkregeling.

Meer informatie: https://www.accessibility.nl/nieuws/2018/12/promotieonderzoek-eric-velleman

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief