Terug naar nieuwsoverzicht

Drentse gemeenten maken werk van digitale toegankelijkheid

In deze Week van de Toegankelijkheid is door de provincie Drenthe, CMO STAMM en negen Drentse gemeenten een online symposium Digitale Toegankelijkheid georganiseerd. CMO STAMM is een kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Groningen en Drenthe.

Wettelijk moeten gemeentelijke websites vanaf 23 september toegankelijk zijn, maar uit onderzoek blijkt dat dit bij een groot deel van de gemeentes nog niet zo is. Lisette Trinks van CMO STAMM: “Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld dat formulieren in pdf-vorm op de site gezet worden, maar die kunnen niet worden voorgelezen met de software die blinden gebruiken. Een ander probleem is dat er te moeilijke teksten gebruikt worden, het mag wel wat eenvoudiger. Zeker voor kwetsbare doelgroepen die anders informatie missen.’’

Op 6 oktober hebben daarom zeventig mensen, die bij de overheid en andere instellingen werken, meegedaan aan workshops om hun sites toegankelijker te maken voor iedereen. Zij konden drie praktische workshops volgen. Een van de workshops werd gegeven door Stichting drempelvrij.nl.

Een goed voorbeeld voor andere provincies en gemeenten!

Meer informatie:

Afbeelding van het logo van de provincie Drenthe

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief