Terug naar nieuwsoverzicht

Centric stopt als inspectie-instelling

Via dit bericht informeren wij u over het besluit van Centric om vanaf 1 januari 2016 te stoppen met de werkzaamheden als inspectie-instelling van Stichting drempelvrij.nl.

De afgelopen jaren heeft Centric als inspectie-instelling zich actief ingezet om de toegankelijkheid van websites voor alle mensen, inclusief mensen met een beperking, te bevorderen.

Inmiddels hebben veel overheden en marktpartijen de drempels van hun website verlaagd en bouwen veel websitedesigners bewust volgens de Webrichtlijnen en WCAG 2.0-normen.

Centric heeft echter geconcludeerd dat met het introduceren van het ‘comply or explain-model’ de nadruk is komen te liggen op het ‘aan de slag gaan met toegankelijkheid’ in plaats van het voldoen aan de eisen van WCAG 2.0 of de Webrichtlijnen. Dit betekent voor Centric dat de aard van hun dienstverlening rondom toegankelijkheid vanaf 1 januari 2016 verschuift van inspectie naar consultancy.

Wat betekent dit voor u?

Tot 1 december 2015 kunt u nog een inspectie aanvragen en laten uitvoeren (mits de planning dat toelaat) door Centric (inspecties@centric.eu). De eventuele herinspectie wordt dan uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2016.

Na 1 januari 2016 neemt Centric geen inspecties meer in behandeling. Voor inspectie staan de andere drempelvrij.nl  inspectie-instellingen voor u klaar.

Klanten van Centric die momenteel het logo van Stichting drempelvrij.nl voeren, kunnen voor verlenging en de administratieve afwikkeling contact opnemen met Stichting drempelvrij.nl,  m.vangrafhorst@drempelvrij.nl. De door Centric uitgereikte certificaten blijven in het register Waarmerkdragers staan.

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief