Terug naar nieuwsoverzicht

Branche-Innovatie Award 2005 voor een nieuw kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites

De Thuiswinkel Innovatie Award 2005 is uitgereikt aan de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. Maandagavond zijn tevens vak- en publieksprijzen in verschillende categoriën uitgereikt als onderdeel van de Nationale Thuiswinkel Awards 2005.

Voorzitter Jan Troost na de uitreiking met oorkonde Branche-Innovatie Award 2005Tijdens een sfeervolle gala-avond in de Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee werd voor de vierde keer de Branche-Innovatie Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen, bedrijven of initiatieven, die zich het afgelopen jaar op positieve en innovatieve wijze hebben onderscheiden. De Branche-Innnovatie Award wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards, een initiatief van de branchevereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org.

Foto: (c) BBP/ Paul Ridderhof

De voorzitter van de Thuiswinkel.org, Wil Amian, reikte de Branche-Innovatie Award uit aan Jan Troost, voorzitter van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl en ondermeer lid van de Taskforce Handicap en Samenleving. In zijn toespraak onderstreepte de heer Amian het belang van een toegankelijke internetsite voor iedereen. Deze unieke samenwerking tussen bedrijven, overheid, belangenorganisaties en expertisecentra heeft geleid tot een transparante kwaliteitsregeling die niet alleen toegankelijkheid en innovatie stimuleert, maar ook belangrijke financiële voordelen biedt voor ondernemers."

De Stichting Waarmerk drempelvrij.nl, opgericht in oktober 2004, heeft als doelstelling de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen voor iedereen, inclusief mensen met een handicap en senioren. Hiervoor is een transparante regeling met logo's en heldere normen opgezet die door de Stichting beheerd wordt.

Het bestuur van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl is zeer verheugd en vereerd met deze Branche-Innovatie Award 2005, waarmee een toonaangevende branche een belangrijke stimulans geeft aan de internettoegankelijkheid in Nederland. Door de toekenning van de Award verwacht zij dat de bekendheid met het Waarmerk drempelvrij.nl aanzienlijk vergroot wordt en in korte tijd de waarmerklogo's als het kwaliteitsmerk op iedere site staan.

Meer informatie over de genomineerden, het juryrapport, de winnaars en de Awards is te vinden op www.thuiswinkelawards.nl en over de waarmerkregeling op www.drempelvrij.nl

Stichting Waarmerk drempelvrij.nl
Marijke van Grafhorst, ambtelijke secretaris
Postbus 1904, 1200 BX Hilversum
tel. 035 624 52 89
e-mail: info@drempelvrij.nl

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nieuwsarchief